Lansare de carte „Povești din miezul Pământului”, Magda Ștefana

Apărută la editura Floare de Iris, cartea Povești din miezul Pământului a fost lansată pe 10 septembrie, la București, într-un cadru cum altfel decât… de poveste. Pe terasa uneia dintre ceainăriile bucureștene, alături de oameni dragi, autoarea Magda Ștefana a vorbit despre experiența și provocările scrierii acestei cărți. Zoia Zărnescu și Cristina Bărănescu au vorbit despre experiența de a citi cartea și despre cum poveștile din miezul Pământului le-au atins sufletul.

„Cum poți împiedica o picătură de apă să se evapore?” Magda a folosit această întrebare-metaforă din tradiția Zen atunci când a descris cartea și procesul scrierii și publicării ei. Cei prezenți au fost provocați de această întrebare și au oferit variantele lor de răspuns. Ca să întregească metafora, Magda a oferit și răspunsul care vine din aceeași tradiție: „O iei și o arunci în ocean.”

Cartea pe care Magda a publicat-o este o astfel de picătură, care, iată, și-a găsit locul ei în oceanul creativității asumate și puse pe hârtie, spre folosul și încântarea celor chemați să o citească.

În continuarea acestei lansări, Magda a inițiat un proiect în care citește live pe Facebook, de patru ori pe săptămână, din cartea Povești din miezul Pământului.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.