Cum a apărut Editura Floare de Iris

Editura Floare de Iris este un proiect al Centrului Cultural International și a apărut ca o continuare firească a activităților de promovare a culturii desfășurate în cadrul asociației noastre. Albumele de artă închid frumos buclele deschise prin expozițiile, spectacolele, evenimentele multiculturale organizate, iar serile culturale își găsesc natural continuarea în tipărirea unor volume de poezie sau proză contemporană.

Cărțile rămân forma de cultură cea mai accesibilă și populară la orice vârstă, și pentru toate gusturile și domeniile cunoașterii. Prin urmare, în activitatea Centrului Cultural Internațional, Editura Floare de Iris va completa frumos celelalte forme prin care ne propunem să aducem cultura, artele vizuale, literatura, muzica mai aproape de publicul iubitor de frumos.

Editura Floare de Iris este, totodată, împlinirea unui vis îndelungat al fondatorului Centrului Cultural Internațional, Irina Vasilescu, care își declară deschis dragostea pentru cartea tipărită, pentru mirosul de cerneală proaspătă, pentru bucuria inegalabilă pe care o simți când răsfoiești o carte nou㸠pentru aventura inefabilă care se ascunde de fiecare dată între coperțile unui nou volum.

Într-o perioadă în care modificarea mentalităților către spiritualitate și preocupări mai apropiate sufletului este deja vizibilă și interesul pentru cultură din ce în ce mai viu, Editura Floare de Iris este un semn de normalitate și un salut optimist și ferm către Creatorii de noi lumi, fie ei scriitori, poeți, traducători, artiști plastici, fotografi, graficieni, meșteri tradiționali sau, simplu spus, creatori și iubitori de frumos.

„Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii.”
-Mihai Eminescu

În esență, Editura Floare de Iris este puntea de legătură între creatori și publicul doritor de lectură, exact în același fel în care Centrul Cultural Internațional este puntea de legătură și comunicare între diferite culturi și națiuni.”

IRINA VASILESCU – Autor, Life&business Coach 

Ce își propune Editura Floare de Iris

Editura Floare de Iris își propune să abordeze cât mai multe domenii de interes: beletristicăartădezvoltare personal㸠științăcarte pentru copii, precum și un domeniu drag nouă: autori – copiii, un proiect prin care ne dorim să redeschidem apetitul copiilor și tinerilor către lectură, provocându-i și încurajându-i să devină ei înșiși autori.

Editura Floare de Iris își dorește a fi o „Casă a cărții” pentru creatori români și străini, iar titlurile publicate de autorii români să devin㸠prin traducere și distribuție internațional㸠ambasadori autentici ai culturii române în lumea largă.

– Irina Vasilescu

ECHIPA NOASTRĂ

Irina Vasilescu

Autor, Life&business coach, trainer, antreprenor și profesor de limbi străine

Elena Chirilă

Redactor șef

Cristina Bărănescu

Editor