Ce este școala ghi(n)zilor de iarnă?

Școala ghinzilor de iarnă este o tabără virtuală de 5 zile, pentru copii în vârstă de 6-10 ani.

Este dedicată copiilor care vor să aprofundeze lecțiile valoroase de viață din cartea „Școala de ghi(n)zi”, de Andy Szekely și Irina Vasilescu.

Timp alocat

5 întâlniri pe zoom de câte 50 minute pentru copiii înscriși, de luni până vineri, 1-5 februarie 2021.

2 întâlniri de câte 15 minute pentru părinți, la începutul programului pentru punere în temă și la finalul programului, pentru analiză, concluzii și recomandări finale.

Ce învață copiii?

Pe parcursul celor 5 întâlniri virtuale cu facilitatorii programului copiii discută, se joacă și învață despre :

LECȚIA 01

Cine ești?

Ne cunoaștem și schimbăm impresii despre carte.

Jucăm diferite jocuri ca să ne cunoaștem mai bine.

LECȚIA 02

Amintește-ți de unde vii

De unde vin – ce pot să fac acum și acum un an nu reușeam să fac.

Exercițiu Practic – Creăm arborele genealogic pentru o reprezentare vizuală a ideii „de unde vii”.

LECȚIA 03

Verifică ce spun alții înainte să îi crezi

Cum știi dacă auzi un „adevăr”?

Cum verifici / Pe cine întrebi pentru a verifica dacă ce ți s-a spus e adevărat sau fals.

Exercițiu Practic – Coroana Înțelepților

LECȚIA 04

Lecția Prieteniei

Cum ne alegem prietenii?

Ce face o prietenie să reziste în timp?

Identificăm calități pe care le au prietenii noștri și ce avem în comun cu ei.

Exercițiu Practic – Palma Prieteniei

LECȚIA 05

Cum învăț din greșeli?

Ce este greșeala?

Greșeala este legată de comportament nu de persoană.

Fiecare acțiune are o consecință logică.

Strategia găsirii de soluții.

Exerciții Practice – Semaforul. Rucsacul cu soluții.

Despre autorii cărții „Școala de ghi(n)zi”

Andy Szekely

Andy Szekely inovează de 22 de ani în piaţa de training şi coaching din România ca antreprenor, autor şi speaker.

Este autorul cu cele mai multe cărţi și produse multimedia pe teme de dezvoltare personală şi profesională publicate în România (14 cărți și peste 200 de ore de material audio-video).

El este speakerul român care a vorbit pe aceeași scenă cu cei mai mulți speakeri de top mondial care au vizitat România. (Exemple: John Maxwell, Robin Sharma, Martin Lindstrom, Bob Proctor, Dr. John Gray, Brian Tracy, Dr. Oz.) A ținut prezentări şi training în 7 țări europene, China, SUA și Canada.

Este formatorul a peste 40 de speakeri români care astăzi sunt prezenți pe scenele țării și/sau dezvoltă afaceri de training și coaching (Exemple: Paul Ardeleanu, Raluca Mohanu, Ovidiu Oltean, Zoia Zărnescu, Eusebiu Burcaș, Marian Drăgulescu, Ilinca Păun, Urania Cremene, Adrian Erimescu etc.).

Andy este un pionier al pieței româneşti de seminarii deschise pe teme de dezvoltare personală și leadership, organizând încă din 1995 astfel de conferințe cu peste 40 de speakeri străini invitați. Experiența sa personală ca speaker și trainer depășește 2.500 de apariții live.

Creator al comunității AS, care numără peste 350.000 de membri consumatori ai materialelor de dezvoltare personală și leadership publicate de echipa editorială și al unei echipe de traineri şi facilitatori la nivel naţional care astăzi numără 6 Master Traineri, 8 guest traineri şi 40 de facilitatori.

Probabil cea mai importantă contribuție pe termen lung pe care a adus-o Andy este conceperea a 6 procese de dezvoltare personală originale în cadrul programelor ultraintensive de tip Bootcamp (5-8 zile).

Andy Szekely a construit trei branduri naționale în educaţie:

  • Conferințele 6C reprezintă un eveniment marca Andy Szekely, în care sunt dezbătute cele 6 arii importante din viața unui om: Carieră (Leadership & Performanță), Conectare (Relații Autentice), Cash (Prosperitate & Bani), Corp (Energie &Vitalitate), Contribuție (Leadership & Public Speaking), Creștere (Învăţare Accelerată & Evoluție personală)
  • Elite School – programe de dezvoltare personală și leadership susținute în top 10 mari orașe ale României, cu formatori acreditați ai metodei Andy Szekely (începând din 2010)
  • Bootcamp University – program de dezvoltare personală și leadership în format ‘‘tabără intensivă, cu durată de 4 – 8 zile‘‘, cu peste 1500 de absolvenți, o echipă solidă formată din 10 traineri asociați și 40 de facilitatori licențiați (începând din 2003).

Irina Vasilescu

Irina Vasilescu este autor, coach specializat în relaţii de cuplu, trainer, antreprenor.

De 23 de ani lucrează în domeniul educaţiei, punându-se în slujba oamenilor şi a companiilor care îşi doresc echipe mai performante şi mai bine pregătite.

Irina a predat la toate nivelurile de vârstă, între 3-70+ ani și a lucrat cu copii de grădiniță, din ciclurile primar și gimnazial, liceu, inclusiv studenți de licență, masteranzi si doctoranzi.

Este autoarea altor 10 titluri publicate, dintre care 5 sunt cărţi de poveşti pentru copii:

  • Aventurile lui Fugarici în Ajun de Crăciun
  • Aventurile Zânei Dovlecel şi alte poveşti din Poiană Soarelui
  • Aventuri magice de iarnă cu trei copii inimoşi, doi căţei bucuroşi şi un brăduţ norocos
  • Amis, şoricelul spadasin
  • Școala de Ghi(n)zi

În calitate de antrenor de fericire, Irina este autoarea cărţii “Fii fericit acum” şi creatoarea programelor educaţionale “Fii fericit în 5 paşi simpli” şi “Fiţi fericiţi în cuplu!”.

Irina are 17 ani de experienţă în antreprenoriat, a creat trei companii care oferă servicii lingvistice (traduceri, cursuri de limbi străine), o editură (Editura Floare de Iris) şi un ONG.

În cadrul comunitătii AS, este facilitator din anul 2013 al programelor “People Mastery Bootcamp”, “Self Mastery Bootcamp”, “Speaker Masterclass”, “Business Masterclass”, “Influence Masterclass – LAB Profile”, “Speaker Elite”, “Persuasion Elite”, “Focus Elite”, “Connect Elite”, “Money Elite”, “Next Level Mastermind”. Facilitează, de asemenea, programul de mastermind “Decizii Radicale”.

Este absolventă a programelor “Self Mastery Bootcamp”, “People Mastery Bootcamp”, “Money Mastery Bootcamp” şi “Speaker Mastery Bootcamp”, “LAB Profile”, “Powerful Business Persuasion”, “Business Doctor Intensive”.

“Fericirea este o alegere. Alege conştient şi inspirat în fiecare moment.” – Irina Vasilescu

Beneficii pentru părinți:

  • se pot baza pe o echipă de facilitatori experimentați care încurajează copiii să-și exprime unicitatea;
  • pot avea discuții profunde cu copiii, după activități, legate de temele propuse;
  • se pot bucura de timpul în care copiii sunt la școala de iarnă pentru a desfășura alte activități sau pentru a se relaxa.

Beneficii pentru copii:

  • sunt angrenați în jocuri practice și foarte distractive din care desprind apoi învățăminte valoroase;
  • mediu prietenos în care sunt susținuți și încurajați să-și expună părerile și credințele;
  • interacționează cu copii pe care în mod normal nu îi pot întâlni altfel;
  • dezvoltare personală de la vârstă mică;
  • context în care experimentează un program diferit față de școala tradițională.

Facilitatorii programului

Augustin Mihăilă

Artist și iluzionist premiat internațional, cu o experiență de scenă de peste 20 de ani, Augustin este personajul care descrețeste frunțile oamenilor de orice vârstă.

Între anii 2002 și 2008 a condus un club de actorie și activități recreative pentru copii care a avut filiale în 12 orașe.

Datorită pasiunii lui pentru psihologie, Augustin este acum student și se formează în psihologia educației.

Augustin Mihăilă este căsătorit și are două fete, de 6 și 9 ani, pentru care de multe ori trebuie să fie mai mult entertainer decât tată.

Adriana Leșovschi

Mama a două fete, trainer, coach, autor si facilitator de contexte de dezvoltare personală.

A dat voce poveștii Școala de ghinzi și a fost managerul de proiect al programului pilot Scoala ghinzilor de vara.

Iubește și sustine contextele de învățare experentială în care copiii/adulții sunt stimulați să-și descopere unicitatea, să-și exploreze creativitatea și să evolueze personal, dar și împreună cu alții.

Oana Ștefan

De 15 ani predă limba engleză, facilitează și crează contexte de învățare pentru copii, atât la școală cât și la grădiniță.

Simte că învățarea este un proces continuu și de aceea a participat, apoi a facilitat experiențe de dezvoltare personală în cadrul BootCamp University.

Îi place să se joace și să creeze o relație sinceră cu participanții cursurilor sale pentru că învățarea este întâi despre stare, apoi despre conținut.

Ce spun părinții copiilor

participanți la acest program:

Recomand programul atât pentru jocurile și ideile abordate, cât și pentru contextul în care copiii experimentează ceva nou, diferit de cel de școală.

Ce i-a plăcut copilului meu:

– exercițiul cu copacul deoarece a conștientizat legăturile între membrii familiei;

– exercițiul cu mâna, fiecare degețel reprezentând câte o persoană importantă,  jocurile de magie care le-a adus o stare de bună dispoziție ;

– discuția despre prietenie, ce înseamnă un prieten ;

– discuția despre calitățile pe care  le deține fiecare copil în parte.

Carmen Păcuraru

ANTREPRENOR, MAMĂ COPII 9 ANI ( GEMENI)

Recomand programul pentru experiența pe care o are copilul cu persoane pe care nu le cunoaște și pentru ideile pe care le-a primit. Fiicei mele, Anisia, i-a plăcut foarte mult interacțiunea cu facilitatorii și cu copiii. Chiar m-a întrebat de ce se termină și nu mai continuă.

Oana Obadă

ANTREPRENOR, MAMA ANISIEI, 6 ANI ȘI JUMĂTATE

Copiilor le-a plăcut Școala ghinzilor de vară și cu siguranță vor dori să mai participe pe viitor. Lui Radu i-a plăcut că a învățat mici trucuri de magie, iar lui Călin, că a putut să își prezinte jucăriile preferate.

Sunt puține activități de dezvoltate personală pentru copii (cel puțin la noi, în Bârlad), așa încât m-am bucurat de toate experiențele copiilor mei din cadrul activităților.

Super facilitatori! Super echipă! Vă felicit și vă încurajez să desfășurați și activități față în față, atunci când situația ne va permite. Radu și Călin s-ar bucura să vă vadă și să lucreze cu voi.

 

Anca Torcescu

CADRU DIDACTIC, MAMA COPII 10 ȘI 6 ANI

David se trezea și mergea cu drag la laptop când urma cursul, era curios ce urma să facă; el zice că l-a ajutat să fie mai dezinvolt.

Mi-a zis că el a crezut că vor face niște exerciții dintr-o carte, și în schimb s-a bucurat ca au vorbit liber.

Oana Grigore

ANTREPRENOR, MAMĂ BĂIAT 9 ANI

Coletul cu materialele de lucru va fi trimis prin curier înainte de începerea programului iar diplomele pe mail la terminarea școlii, în versiune care poate fi tipărită.

Investiția în viitorul copilului tău: 350 lei!

Ce primești:

Acces la cele 5 lecții ale școlii de vară

  • 5×50 minute pentru copii
  • 2×15 minute pentru părinți

Un pachet trimis prin curier cu materialele necesare

  • Handouts color cu lecțiile pe care copiii vor lucra în timpul orelor
  • Creioane colorate
  • Plastilină
  • Orar personalizat cu Școala de ghinzi
  • Sticker cu Școala de ghinzi, numai bun de lipit de caietul favorit, pe ghiozdan sau pe penar!
  • Diplomă de absolvire a Școlii de ghizi

Înscrie-ți copilul acum!